Sayfalar

25 Ekim 2013 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte havalimanı terminalinin açılışına katıldı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Başbakan Erdoğan, zor ...



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Başbakan Erdoğan, zor günlerde de güzel günlerde de dostumuzdur. Bu halk, hiçbir zaman Kosova'nın bağımsızlığı için, onun verdiği çabayı unutmayacak" diye konuştu.
Arnavutluk Başbakanı Rama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve KosovaBaşbakanı Haşim Taçi ile birlikte, Türk firması tarafından yapılan PriştineUluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binası ve ek tesislerini açılış törenine katıldı.
Rama, törende yaptığı konuşmada, Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılmasının, Kosova'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bugünden daha güzel gün olamazdı. Büyük dostumuz Başbakan Erdoğan, bu Güneşli günde geldi. Erdoğan, zor günlerde de güzel günlerde de dostumuzdur. Bu halk, hiçbir zaman Kosova'nın bağımsızlığı için, onun verdiği çabayı unutmayacak" diye konuştu.
"Bundan daha güzel bir kader olamazdı" diyen Rama, bu havalimanının Kosovahalkının büyük kahramanı Adem Yaşari'yi hep canlı tutacağını söyledi.
Rama, bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "İki dostumun yanında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Türk ve Arnavut halkarının iş birliği ve yakınlığını sürekli teşvik eden Erdoğan ve Taçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.
Arnavutluk Başbakanı Rama, havalimanına daha güzel bir isim bulmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Avrupalı Kosova'nın gelişimini gösteren bu havalimanını zor dönemlerden geçen bu halk hak etti" diye konuştu.
-Kosova Başbakanı Taçi'nin konuşması
Kosova Başbakanı Haşim Taçi de bugün Priştine'de Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk insanlardan biri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kendisini bugün gerek Başbakan gerekse bir vatandaş olarak çok heyecanlı hissettiğini söyleyen Taçi, tarih boyunca, baskılara maruz kalan bir bölgeden geldiğini ve çocukken gökyüzünü izleyerek kurduğu hayalleri bugün gerçekleştirme fırsatı bulduğunu kaydetti.
Türk firması Limak tarfından "yap, işlet, devret" modeliyle yapılan Adem Yaşari Havalimanı yeni terminal binası ve ek tesislerinin açılış törenine, üç ülkenin başbakanlarının yanı sıra, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu ile bazı milletvekilleri de katıldı.
kaynak:haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder