Sayfalar

14 Eylül 2013 Cumartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da Hava Açılışını Yaptı



Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi, kızı Sümeyye Erdoğan ve diğer bazı bakanlar ile Adıyaman Havalimanı'nın da yapımı tamamlanan yeni terminal binası ve genişletilen pistinin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında 5 bakanla birlikte 66 milyon liraya mal olan Adıyaman Havalimanı'nın da yapımı tamamlanan yeni terminal binası ve genişletilen pistinin açılışını yaptı.

internetten para kazanma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere saat 15.20'de 'Ana' uçağı ile Adıyaman Havalimanı'na geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile beraber saat 15.20'de Adıyaman Havalimanı'na geldi.  

Haber: Başbakan Erdoğan Adıyaman'da Hava Açılışını Yaptı


Başbakan ve beraberindekiler, burada, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti milletvekilleri, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve bürokratlar tarafından karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanındaki bakanlarla birlikte kendisini karşılamaya gelen kalabalığı selamladıktan sonra 2011 yılında yapımına başlanılan ve 66 milyon liraya mal edilerek, 1 milyon yolcu kapasitesine çıkarılan Adıyaman Havalimanı'nın 2 bin 500 metreye çıkarılan pist ve terminal binasının açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, daha önce Adıyaman Havalimanı terminal binasının bin metrekarelik alanda hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Daha önce bin metrekarelik çok geri olan havaalanı hizmet binasını 23 bin metrekare büyüklüğünde nitelikli bir havalimanı terminal binasına dönüştürdük. Bu arada tabi pistlerde genişleme çalışması da yapıldı. Yaklaşık 66 trilyona mal olan Adıyaman Havalimanı terminal binasıyla birlikte diğer yatırımları gerçekleştirmiş olduk. Yeni havalimanının tüm Adıyamanlılara ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından 'Ya Allah, bismillah' diyerek eşi, kızı Sümeyye Erdoğan ve beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti. Başbakan Erdoğan, eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ve yanındakiler daha sonra Adıyaman Valiliği önünde yapılacak toplu açılış törenine katılmak kent merkezine hareket etti.

Kaynak:haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder