Sayfalar

4 Eylül 2013 Çarşamba

Başbakan Erdoğan'a G20 Zirvesinde Sümeyye Erdoğan'da Eşlik Ediyor

Başbakan Erdoğan'a Rusya'da Sümeyye Erdoğan'da Eşlik Ediyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Rusya'nın St. Petersburg şehrine geldi.

Başbakan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile Pulkovo Havalimanı'na iniş yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin ve diğer yetkililer karşıladı. 
Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da St. Petersburg'a geldi. Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik ediyor. 
5-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvenin resmi gündem maddeleri ekonomik konular olsa da, ana gündemi Suriye'ye yönelik askeri müdahale konusu oluşturacak. (Sümeyye Erdoğan kimdir?)
Başbakan Erdoğan da ikili görüşmelerinde Suriye konusunu ele alacak. Erdoğan'ın, liderlere Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin MİT raporlarını göstereceği ifade ediliyor. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu çerçevede ev sahibi ülkenin Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşmeler yapması bekleniyor. Erdoğan'ın görüşmelerde ayrıca, yurt içi konuşmalarında sıkça dile getirdiği "Esad gitmezse daha çok kan dökecektir" görüşünü bir kez daha dile getireceği belirtiliyor. 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinde ayrıca, Birleşmiş Milletler'in meselenin çözümünde yetersiz kaldığına vurgu yaparak, gönüllüler grubunun atacağı adımların önemine dikkat çekeceği ifade ediliyor. (Sümeyye Erdoğan kimdir?)
(İHA)
kaynak:www.zaman.com.tr




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder