Sayfalar

27 Ağustos 2013 Salı

Sümeyye Eroğan kimdir? Sümeyye Erdoğan'ın Ayasofya Gezisi

Sümeyye Erdoğan kimdir?

Trabzon'da Başbakan Erdoğan'ın niyeti havada kaldı


Trabzon’da uzun süren tartışmaların ardından müzeden Camiye çevrilen Ayasofya Müzesi bugün yine gündeme geldi. Rize’de programını tamamladıktan sonra Trabzon’a gelen BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’da ikindi namazı kılacağı açıklanmıştı.

Bunun için geniş güvenlik önlemleri alınanAyasofya’da ziyaretçiler içeri alınmadı. ArdındanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ziyaretler yeniden serbest bırakılırken vatandaşlarda içerde Başbakan Erdoğan’ın gelişini bekledi.

Ancak Trabzon’a geç gelen Başbakan Erdoğan, program sıkışıklığından dolayı Ayasofya’yı ziyaret edemedi. Bunun yerine Trabzon’u havadan helikopter ile gezen Başbakan Erdoğan, önceTrabzon’da yıllardır yapılacak yapılmayacak tartışmaları yaşanan ve dolgu aşaması yeni biten Akyazı Projesinin yapılacağı alını gezdi.

Burada dolgu alanının üstünde helikopter ile 3 tur atan Başbakan Erdoğan daha sonra ise Ayasofya Müzesinin üzerine geldi. Başbakan Erdoğan'ın içerisinde bulunduğu helikopter Akyazı'nın olduğu bölümde alçaktan uçması da dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan’ın da içinde bulunduğu Başbakanlık HelikopteriAyasofya müzesinin üzerinde iki tur attı.

Başbakan Erdoğan, sonrasında Trabzonspor’u ziyaret etmek üzere Havaalanına giderken kızı Sümeyye Erdoğan’da Ayasofya’ya geldi.

Ayasofya’nın önünde duran 53 plakalı aracından inmeyen Sümeye Erdoğan, buradan ayrıldı. 15 dakika sonra ise Sümeyye Erdoğan’ın içinde bulunduğu araç geri döndü.

Sümeyye Erdoğan, kendisini bekleyen Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ın eşliğinde Ayasofya Camiini gezdi.
Sümeyye Erdoğan’ın burada Yıldırımhan’a sonradan camiye çevrilen Asayofya’nın tarihiyle ilgili bilgiler sordu. Başbakan Erdoğan’ın daAyasofya’yı gezmek istediğini kaydeden ancak program sıkışıklığı nedeniyle gelemediğini ifade eden Sümeyye Erdoğan, Cami olma fikrini desteklediğini de Yıldırımhan’ı iletti.

Sümeyye Erdoğan camiyi yaklaşık yarım saat gezdikten sonra bölgeden ayrıldı.

KAYNAK: 61SAAT.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder