Sayfalar

18 Şubat 2014 Salı

BU OLAYIN ŞAHSIMLA ALAKASI YOK DEMİŞTİ!

Google, Erdoğan'ı yalanladı

İşadamı Latif Topbaş'ın Recep Tayyip Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la telefon görüşmelerine yansıyan Urla'daki villaların 35 yıl önce inşaa edilmesiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın"Şahsımla zerre kadar alakalı değil. O söylenen yer 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir" dediği villaların Google Earth'ün 1 yıl önceki görüntülerine arazi üzerinde herhangi bir inşaat yok.

25 Aralık soruşturmasında adı geçen işadamı Mustafa Latif Topbaş'ın Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Urla'da Hazine arazisine villa yaptığı ileri sürülmüştü. Başbakan Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtların da villaların tasarımıyla ilgili Erdoğan ailesinin talepleri konuşmalara yansımıştı. Latif Topbaş ise önceki gün yaptığı açıklamada villaların Erdoğan'a ait olmadığını iddia etmiş, söz konusu arazinin de 34 yıl önce alındığını ve aynı yıl 20-22 adet yazlık ev yaptığını söylemişti. Ancak Radikal'in haberine göre Google Earth'e bakıldığında 1 yıl önceki görüntülerde arazide hiçbir yapılaşmanın olmadığı görüldü. 

Latif Topbaş: 35 yıl önce satın aldık
Urla’da Başbakan Tayyip Erdoğan ’a ait olduğu ileri sürülen villalarla ilgili işadamı Mustafa Latif Topbaş önceki gün yaptığı açıklamada, "Sözkonusu arazi 34 yıl önce 7 arkadaşımla birlikte satın alınmıştır. Aynı yıl başladığımız inşaatlar zaman içinde gelişen biçimde bugün bölgedeki köy yapılaşması çerçevesinde kendimiz, çocuklarımız ve çalışanlarımız için yaptırdığımız her biri 80 metrekareyi geçmeyen 20-22 yazlık ev, cami ve hayvan barınaklarından oluşmaktadır. Bundan yaklaşık 15 yıl sonra evlerimizin bulunduğu alan tıpkı komşu köy arazileri gibi 1. derecede tabii sit alanı olarak ilan edilince, buna itiraz şeklinde verdiğimiz tepkiler, bölgedeki köylü komşularımızın tepkilerinden farksızdır. Nitekim bölgenin sit derecelendirmesine köyden komşularımız bizden önce itiraz etmiş ve sonuç da almışlardır." demişti.

'Aile dostuma ait 35 yıllık bir yer'

Başbakan Erdoğan da konuyla ilgili soru soran bir gazeteciye şu yanıtı vermişti: "Bu olay şahsımla alakalı değil. Hukukta bir kaide vardır, bunu öğren. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim. Mensubu olduğun gazete. Şu anda yargı süreciyle ilgili bu konuyu neden gelip bana yöneltiyorsun. Bunu patronlarına sor. Benim senede 3-5 kere görüştüğüm çok yakın bir dostuma ait 35 yıllık bir yerdir. Bunu da patronlarına söyle. Ama patronların doğru konuşmamayı adet edindikleri için burada da aynı şeyi devam ettirmektedirler. Bununla ilgili başbakanı lekeleyemezsiniz." Sümeyye Erdoğan kimdir

KAYNAK Aydınlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder