Sayfalar

30 Ekim 2013 Çarşamba

Başbakan Tayyip Erdoğan, 1979 yılında misafir olduğu evi eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte ziyaret etti

Başbakan Erdoğan, Özalp ilçesindeki toplu açılış töreninin ardından 1979 yılında misafir olduğu evi eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte ziyaret etti.

Van'dan helikopterle Özalp ilçesine geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçe merkezindeki toplu açılış töreninden sonra 1979 yılında ilçeye yaptığı ziyarette konuk olduğu Mehmet Ateş'in evine gitti.
Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile gittiği evde, aile üyeleriyle bir süre görüşen Erdoğan, daha sonra Erciş'teki toplu açılış törenine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Edoğan'ın eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte evlerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Ateş'in oğlu Recep Ateş, 34 yıl önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evlerinde konuk olduğunu ve çay içtiğini söyledi.
Babası Mehmet Ateş'in hacda olduğu için kendisini karşılayamadığını bildiren Ateş, "Başbakan'ın evimizi ziyaret etmesi çok güzel bir şey. Allah ondan razı olsun. Kendisine çok teşekkür ederiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Başbakanımıza aşure ve kahve ikram ettik" dedi.
Recep Ateş'in oğlu Abdullah Ateş de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte ziyareti sırasında dışarıda bekleyen koruma polislerine tandır ekmeği ve otlu peynir ikram etti.
Kaynak:haberler.com, Sümeyye Erdoğan kimdir?

25 Ekim 2013 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte havalimanı terminalinin açılışına katıldı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Başbakan Erdoğan, zor ...



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Başbakan Erdoğan, zor günlerde de güzel günlerde de dostumuzdur. Bu halk, hiçbir zaman Kosova'nın bağımsızlığı için, onun verdiği çabayı unutmayacak" diye konuştu.
Arnavutluk Başbakanı Rama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve KosovaBaşbakanı Haşim Taçi ile birlikte, Türk firması tarafından yapılan PriştineUluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binası ve ek tesislerini açılış törenine katıldı.
Rama, törende yaptığı konuşmada, Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılmasının, Kosova'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bugünden daha güzel gün olamazdı. Büyük dostumuz Başbakan Erdoğan, bu Güneşli günde geldi. Erdoğan, zor günlerde de güzel günlerde de dostumuzdur. Bu halk, hiçbir zaman Kosova'nın bağımsızlığı için, onun verdiği çabayı unutmayacak" diye konuştu.
"Bundan daha güzel bir kader olamazdı" diyen Rama, bu havalimanının Kosovahalkının büyük kahramanı Adem Yaşari'yi hep canlı tutacağını söyledi.
Rama, bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "İki dostumun yanında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Türk ve Arnavut halkarının iş birliği ve yakınlığını sürekli teşvik eden Erdoğan ve Taçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.
Arnavutluk Başbakanı Rama, havalimanına daha güzel bir isim bulmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Avrupalı Kosova'nın gelişimini gösteren bu havalimanını zor dönemlerden geçen bu halk hak etti" diye konuştu.
-Kosova Başbakanı Taçi'nin konuşması
Kosova Başbakanı Haşim Taçi de bugün Priştine'de Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk insanlardan biri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kendisini bugün gerek Başbakan gerekse bir vatandaş olarak çok heyecanlı hissettiğini söyleyen Taçi, tarih boyunca, baskılara maruz kalan bir bölgeden geldiğini ve çocukken gökyüzünü izleyerek kurduğu hayalleri bugün gerçekleştirme fırsatı bulduğunu kaydetti.
Türk firması Limak tarfından "yap, işlet, devret" modeliyle yapılan Adem Yaşari Havalimanı yeni terminal binası ve ek tesislerinin açılış törenine, üç ülkenin başbakanlarının yanı sıra, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu ile bazı milletvekilleri de katıldı.
kaynak:haberler.com

Başbakan Erdoğan, eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Kosava'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Balkan coğrafyasında artık daha fazla kan akmasına, daha fazla göz yaşı akmasına bizim hiç ama hiç tahammülümüz yok" dedi.
Kosova'nın Prizren kentinde temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Kosova Demokratik Türk Partisinin şehir merkezinde düzenlediği mitingde halka hitap etti.
Erdoğan, konuşmasında, bölgenin insanları olarak tarihi, geçmişi birlikte inşa ettiklerini belirterek, "Şimdi tıpkı dedelerimiz gibi, tıpkı ecdadımız gibi inşallah geleceği de hep birlikte inşa edeceğiz. Yüzyıllar boyunca bu coğrafya üzerinde kardeşçe yaşadık, ebediyyen  bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"Sevgili Prizrenliler, sevgili Kosovalılar, Balkan coğrafyasında artık daha fazla kan akmasına, daha fazla göz yaşı akmasına bizim hiç ama hiç tahammülümüz yok" diyen Erdoğan, şunları söyledi:
"Biz bu bölgede, bu güzel bölgede Balkanlar'ın tamamında, barışın, dostluğun, huzur ve istikrarın, dayanışma ve kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Farklılıkların, bir zenginlik olarak görülmesini, farklılıkların bir renklilik olarak görülmesini, herkesin birbirine hoşgörü gösterip ortak hedeflere yürümesini arzuluyoruz. Geçmiş, artık geride kalmıştır. Biz geçmişe değil geleceğe bakacağız."
-"Yeni bir Kosvova inşa ediliyor"-
Bugün Kosova'da bir büyük havalimanının terminal binasının açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Milli kahraman Adem Yaşari'nin adını verdiğimiz bu havalimanının açılışını yaptık. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanıyla artık yeni bir Kosvova inşa ediliyor. Tabii ben burada Haşim Taçi kardeşim ve ekibini bu feraseti sebebiyle huzurlarınızda tebrik ediyorum. Önümüzdeki ay yaklaşık 70 kilometrelik dev bir yol açılıyor" diyerek hayırlı olsun dileğinde bulundu.
 "Geçmişin acı hatıralarını unutacak, o hatıralardan ibret almış şekilde hep birlikte geleceği inşa edeceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Hepimiz bu topraktan geldik ve vakti saati geldiğinde hepimiz de bu toprağa döneceğiz. Öyleyse bu kavga, bu anlaşmazlık, bu tartışma niye, bu kadar acı, bu kadar keder, bu kadar kan ve gözyaşı niye" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:
"İşte Suriye, 110 bin kişi öldürüldü. Niye? Kim kazandı? Emperyal duygular içerisinde olanlar. Kim kaybetti? İnsan. Biz artık Balkanlar'ı bir barış, kardeşlik ve dostluk coğrafyası olarak görmek istiyoruz. Bunu başaracak tarihi tecrübemiz var. Bunu başaracak azmimiz, kararlılığımız var. Farklılıkları değil, ortaklıkları öne çıkararak inşallah bu Balkan coğrafyasını bir gül bahçesine, bir huzur iklimine hep birlikte dönüştüreceğiz."
Kosova'nın bağımsızlık mücadelesini yürekten desteklediklerini belirten Erdoğan,Kosova'nın Türkiye tarafından devlet olarak tanındığı günü şöyle anlattı:
 "Hatırlıyorum bir gün önceydi Haşim Taçi kardeşimi aradım, 'yarın inşallah ilk olarak biz tanıyacağız' dedim. O anda Bakanlar Kurulu toplantısındaydım. Sürekli önümdeki telefondan haberi bekliyorum ve haber geldi. Aradım ve 'bakanlar kurulundan selamlar hayırlı olsun, biz sizi tanıdık' dedim."
Akıllı bir dış politika anlayışıyla şu anda 100'ün üzerinde ülkenin Kosova'yı tanıdığına işaret eden Erdoğan, "İnşallah kısa zamanda arzu edilen rakam oluşacak ve böylece Kosova'da beklediğimiz neticeyi de alacağız" ifadesini kullandı.
Mitingde, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, KosovaDemokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar'ın yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan,  kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bazı milletvekilleri de katıldı.
kaynak:haberler.com

14 Ekim 2013 Pazartesi

Bakana tweet attı hayatı değişti



Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan fiziksel engelli 14 yaşındaki Murat Saraç'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e attığı ''Bakanım beni muayene ettir'' twee...



Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan fiziksel engelli 14 yaşındaki Murat Saraç'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e attığı ''Bakanım beni muayene ettir'' tweeti sonrası hayatı değişti.
Bakan Şahin'in Ankara'ya çağırarak muayene ettirdiği Saraç'a skolyoz teşhisi konulurken, yaşadığı Taşova'daki evine dönen Saraç'ı Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ziyaret etti.

Saraç, ziyarette yaptığı açıklamada, bedensel engelli olduğu için okula gidemediğini, vaktinin çoğunu televizyon ve bilgisayar karşısında geçirdiğini, sağlığına kavuşabilmek için bir umut Bakan Şahin'e 10 gün önce, "Bakanım beni muayene ettirin" şeklinde tweet attığını söyledi.
Sosyal medyada 11 bin 686 takipçisi olduğunu belirten Saraç, kendisine Bakan Şahin'den yanıt gelince çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bakan Fatma Şahin'e, 'Bakanım beni tedavi ettirin' diye tweet attım. Cevap yazınca Ankara'ya gittik. Tedavi olmam için bütün muayenelerimi yaptırdı. Bakanımızın bana gösterdiği ilgiden çok mutlu oldum. Bakan Şahin ile görüştüğümde çok heyecanlandım, çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim'' dedi.
Murat Saraç'ın annesi Fitnet Caba da oğlunun yürüyemediği için yatağa bağımlı olduğunu, evde sürekli televizyon ve bilgisayar ile zamanını geçirdiğini, geçen yıl oğlunun sosyal medyada hesap açtığını ve çok sayıda kişiye bu sayede ulaştığını belirtti.
Anne Caba, "Murat'ın attığı tweete Bakanımız da duyarsız kalmadı, Murat'a sahip çıktı. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya bey de yanımıza geldi ve bizimle ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
- "Murat'ın iyileşmesi için şimdi bir umudumuz var"
Oğlunun iyileşmesi için artık bir umutları olduğunu söyleyen Caba, ''OğlumuAnkara'ya götürmek, Hacaettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine götürmek, bunlar yaptıramayacağımız şeylerdi bizim. Bize sahip çıkıldı, şimdi Murat'ın iyileşmesi ile ilgili umudumuz var" ifadelerini kullandı.
Caba, doktorların oğlunun ameliyat edilmesi gerektiğini söylediklerini belirterek, oğlunun risk almadan ameliyatsız tedavi edilmesi yönünde bir yöntem olup olmadığı konusunun da araştırılmasını istedi.
- "Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Murat'ı takip ediyor"
Anne Caba, oğlunu son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sosyal medyada takip ettiğini belirterek, ''Bakanımız Twitter üzerinde Murat'ı çok sevdiğini söyledi. Bu da oğlumu çok mutlu etti. Oğlum bir tweet attı BakanımızFatma Şahin de buna duyarsız kalmadı. Göstermelik bir şey yapmadı Bakanımız, yanına gittiğimiz zaman gerçekten bize sahip çıktı'' şeklinde konuştu.
-Murat'ın ameliyat olması gerekiyor
Yaşanan süreci değerlendiren Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ise şunları kaydetti:
''Murat Saraç kardeşimiz sayın Bakanımıza tweet atıyor. Twette kendisinin tedaviye gereksinimi olduğunu belirtiyor. Buna istinaden sayın Bakanımızın emirleri ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Abdulkadir Kaya beni aradı ve çocuğumuzunAnkara'da tedavi ettirilmesi ile ilgili Murat'ı biz Ankara'ya götürdük. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde iki gün tıbbi tanı, teşhis ve tedavisi ile ilgili hastanedeydik. Teşhis ve tanı neticesinde Murat'ın skolyoz rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerektiği belirtildi."
- Sosyal medyanın işlevselliği
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Murat Saraç ve ailesini makamında kabul ettiğini anlatan Duman, ''Kabul sırasında Sayın BaşbakanımızRecep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da Murat ile bizzat ilgilendi, kendisi ile tanıştı. Murat 11 bin takipçisi olan, sosyal medyayı çok aktif kullanan bir kardeşimiz. Bu şekilde sosyal medyanın da çok işlevsel olarak kullanılabileceğini Murat aslında ispatlamış da oldu. Bakanlığımızın verdiği bu destek ailemizi çok mutlu etti" dedi.
Duman, Murat Saraç'ın ameliyat olması için ailenin karar vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan, Bakan Fatma Şahin'in de sosyal medyadaki hesabında Murat Saraç ve ailesi ile görüşmesinde çekilen fotoğrafları, duygularını paylaştığı öğrenildi.
kaynak:haberler.com

2 Ekim 2013 Çarşamba

Başbakan Erdoğan, eşi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile İstanbul'a Geldi

Başbakan Tayyip Erdoğan, özel uçak ANA ile saat 21.30'da İstanbul'a geldi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin ÇapkınAK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve öteki ilgililer karşıladı. Başbakan ErdoğanAnkara'dan birlikte geldikleri eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte havalimanından Kısıklı'daki evine geçti.